Thursday, 30 June 2011

it dREam...it dEsirE ^_^



it my DESIRE..it my DREAM...

bowinkkk..nothIng to do...
hmmm...let me create something..
something that will make me felt indulge..wah..wah..
saya pown x tau btul x impian sya nie..hurm..cam putri impian lak kan,,
putri impain x pew r ...smua tu dlam tv..tp,,
sya yang bernama tiey tiraMISSu dan kita smua ni kt alam nyata....
so,,berpijak diatas bumi yg nyata lar kan...
cume x salah kita ader impian,,ader angan2,..
sbb cita2 dan angan2 nie r akan bwk kita mencri cita2 dan angan2 kita tu...
kita akn berusaha,,berusaha dan beusaha..
btol dop...

jeng..jeng..jengg..



ia adalah set bilik tidur ..
yangg dipenuhi dengan kaler ocean blue/torquoise and white..
pergghhhh..mmg cantikkk...sangat-sangat
 
LIKE
^_^


my dreamm
time blik kerja,,bla nk ilangkan ase pnat,,msti ase tenang kan..
psang plak music slow,,x pown dengar bacaan ayat suci al-quran..
ag tenang,..ag damai...





my desire..
simple kan..tp menarik..ader gaya tersendri..
ceyh..pndai2 plak kan...
siyes cantik kan..




ini adalah sangat- sangat..
sangat cantikk kan..
hurmm,,yang besar camni,,nuty kawen r kan..
mirmo pown sokong..dye kta "not bad,cntik..sejuk jer mata mmndang"
heheheheheheh..=P
(nakal)




fuhhh...dapat beradu dalam bilik impian nie mmg hebat r..
x pyah r nk berperang dgn adik ,,
si bibah yang salu tmpal gmbar hero2 mlaya feveret dye kat dlm blik kmi..
aduhhhh,,sabor ajelah yer..=P
skrang nie,,abah tgh memperbesarkan kdiaman kami.
ia adalah rumah abah,,brdiri diatas titik peluh abah dan juga dgn jasa mok..
tenkiyu abah..kak sayang abah..kak sayang mok..
( kalo x bg blik pown,,kak sayang jugak )



dear my sis,,
bah,,nunty mu tlong plih which one most suitable deyh..
hahahhahahaha..jangan jelesh..hohohoh
kita dah deal kan...
mu pnyer,,kaler pink,,so,do not copy paste my idea kayh.. 
ini idea kami brdua..
tiraMISSu & mirM0..



tapi Ini semua hanyalah impian semata-mata..
impian yang belum tiey kecapi tp insyaALLAH akn dicari..
dengan keringat sendri...=)
impian dan cita 2 x akan dtang dgn mudah kalo tnpa usaha dan minat kan???..
so,,bermula dari sekrang,,kita perlu bangkit,,
berusaha untuk mendapat aper yg kita impikan..
same dgn aper yang tiey impikan..
berusaha untuk bekerja dengan baik..
berusaha untuk memajukan dri sendri..
berusaha untuk mendapatkan aper yang diidamkan tnpa ada belas 
dan ehsan drp org lain..
org melayu kata berusaha..
orang jepun kata ganbate..
orang puteh kata good luck...
orang korea kata chaiyyookk..

yeah,,..kita berusaha untuk dapatkan apa yang kita impiakan..
good luck semua dan untuk dri sendri....
=)


tiraMISSu mirMo

Wednesday, 29 June 2011

kisAh di akHir praKtikaL..^_^




3 tahun bersama kalian semua adalah sangat indahh...
3 tahunn jgak memendam rasa....
3 tahun jgak berbuat skema....
3 tahun yang melucukan dan memenatkan...
tp hari nie,,tanggal 29/6/2011 ,puak2 kita pakat wat hal....
hahahahhahaha..tapi LIKE...toing...toing...
ner aci owp..kte g krja,member dop g..penat argh gtu owp...
so,,besama2 lah kita memonteng...
memonteng tu cam kasar sgt owp???
kta tukar ayat,,,bkn memonteng tp "berehat"..
 ^_^




puan ong yang sangat kami kagumi,,maafkan kami...
puan suria yang amat kami sayang,,maafkan kami....
lecturer dan CI yang sangat kami hormati,,maafkan kami ...
kami janji yang kami xmo nakal2 ag pasni..




kmi bukan boring atau malas..tapi ader sbb tersendri...
btul dop...ce tnya naa,,,,msti dye ader jwapan ..
dan msti dye akan bgtau dalam komen2 nunty kat bwah (FB)
sama jga seprti barizah,,,..
"zah,,bkpo awok x mo g praktikal" tiey tnya
"sy nk bg pluang junior uat krja,,cri pglaman..klo sya g,smua krja aku wat,,junior x dop pglaman r"barizah jwab
hahahahahha...(zah,,gurau2 jer,,jgn mrah tiey yer)


( rabu,29/6/2011@ 6.40 am )
tiey dgn uzma kerja pagi tp kami sedar kul 6.40...
mona plak x thu r sedar pkul waper..
si mah plak bngun asenya p uat2 tidow blik...
yang laen,,wat lolok  (p/s: lolok tu tipu ) tidur kot...
sedar2 tu kami snyum pnjang ..heeeeeee....bye-bye bas....g main jaoh2 yer...jgn tggu kami taw.....
..rupanya serumah x sedar ( buat2 x sdar tu dop r )
pok bas,,kami mintax maaf taw...msti lama nunggu pg td owk...maaf pok erk...
kami janji kami dop nkal ag pasni..=P





antra alasan yang kerap disuarakan.:
aku migrain...
aku stomachace
aku diarrhea...
aku dysmenorrea...
mcam2 ag kowt..hahahhahahahh

***********

jwapan smuanya btull.....
weyh,,ingat lecturer dgnn CI nk caye puak kta kalo dang majority sekelas dop g owp????
hadhoiiiii (stail johann  raja lawak)....
conclusionnya gini ...mudah jerkk...
aku migrain + malas = x mo g kerja ..sakit pale weyhh...
aku stomachace + malas = x sey g arh kerja pg nie
aku diarrhea + malas = x cekak r nk g praktikal...
aku dysmenorrea + malas = i tak larat r nk g praktikal kat ward u..
dan yang pling menarik dan unik jwapan nyer adalah....

"layangggg ke mung eyhhhh,,ingat aku rajin..."
ini adalah antara kawan2 kite yang terhebat...ainil,,luqman,angah dengan ieqa..
hebattt..kalian mmg hebattt..tepok tgn rmai2..
tepok tgn rmai2...
puk pak puk pak ( music tepuk tangan ni )


kami yang len pown hebat gop.....mlas nk tunjuk kehebatan jer..hahahhahahahahhaa
demo ni hebat bkan aper..hebat bangunn pagi dan pergi menunaikan kewajipan sebagai seorang pljar praktikal...(wlaupun rumet msing2 sdng lena diulit mimpi...)
i tabik u all spring r....hahahahhahahaa...
juga bagi yang x pnah memonteng slama 3 thun nie,,
tapi  hari ni you all brjya memberanikan dri,,
nie gmbar khas untuk anda ...tahniaahhh..success..well done..yeaaahhh..


thniah kerana pemontengan anda berjya pada hri ini...
bagi yang da biasa dgn kerja pemontengan,,teruskan usaha anda...
anda pasti berjya dlam kelabb memonteng yg lain...
hahhahahhahahhahah....

************

gurauan semata2..kalo ader terasa ati,,,,maafkanlah...
gurauan di akhir sesi pengjian...tiey sayang kamoo smua..
wlapun pristwa kita uat hari ini adalah slah disisi undang2...
lain kali jgn uat agi yer,,trutmnya nunty kerja..
=)



 ....tiraMISSu mirmo....
....sangat-sangat...

Thursday, 23 June 2011

akU bulaN daN chEntA (>_<)





kita CAMNer erK ??? ?cba kIta seLIdIKi...tp ni kajIAn smaTA2...  nk cayER 100% tu,,x LeYH.
Kajian ini telah dilakukan oleh beberapa pakar kaji selidik dari Mentality Research of Institute.

BACALAH DENGAN NAMA TUHANMU....


Januari
Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan . Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati . Sukar setia pada yang satu. Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya . Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya. Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya. .Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya. Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang. Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya  dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11. Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.


Febuari 
Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan.  Amat hormat kepada pasangan.  Amat suka memikat pasangan. Jujur dan ber! terus terang dalam perhubungan.Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya  Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu) Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan. Kurang beremosi terhadap pasangannya. Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya. Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12


Mac 
Mudah menawan hati pasangannya. Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya. Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati Sangat baik dalam menjaga perhubungan Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.  Persaan cemburu yang minima. Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya. Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras. Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan. Suka menuduh melulu tanpa usul periksa. Berprasangka terhadap pasangan. Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.  Kebanyakkan orang! Eropah lahir dalam bulan ini.


April 
Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan. Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai. Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati. Sentiasa ingin diberi perhatian. Amat cemburu dalam perhubungan. Kesetiaan teguh terhadap pasangannya. Emosi cepat terusik dan mudah terluka. Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk. Romantik dan terlalu romantik Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai. Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan. Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap 'hamba cinta' seperti  Laila, Juliet, Siti Zulaikha. Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2 Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.(Patutle Org Hindustan giler jiwang).


Mei
  Amat mudah jatuh cinta. Baik dan jujur dalam perhubungan. Pandai menarik hati pasangan. Perasaan cinta yang mendalam. Mudah untuk dipujuk. Kurang suka untuk sentiasa bersama. Mudah menerima cinta seseorang. Pilihan yang tepat dalam berpasangan. Nekad untuk menjaga hubungan yang baik. Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control) Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan. Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan. Ambil berat dalam menjaga hubungan. Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11


Jun 
Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.  Sukar melukai dan memahami hati pasangan. Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih. Cerewet dalam hubungan. Selalu beremosi. Mudah merajuk dan mudah di pujuk. Cepat rasa bosan dalam percintaan. Kurang yakin dalam perhubungan. Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang. Elok untuk menjadi Ibu yang baik. Dahagakan pujian dari! pasangan. Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.


Julai 
Amat suka didampingi pasangan.  Sukar dimengerti oleh pasangan. Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan. Amat mudah dipujuk dan berterus terang. Amat menghargai kesetiaan pasangan.  Mengambil berat dan mengasihi pasangan Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai, Mudah terluka dan lambat untuk pulih. Suka merajuk dan dipujuk. Setia terhadap pasangan. Suka mendengar dan tidak suka membantah.  Cemburu terhadap pasangan. Suka menilai dan menjaga perhubungan. Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7


Ogos  
Tidak serius dalam perhubungan. Mengambil mudah dalam perhubungan . Kesetiaan di ragui.  Pandai memujuk pasangan ,.Suka memimpin pasangan. Romantik, Pengasih dan Penyayang.Kelam kabut dalam perhubungan. Sering bertukar pasangan .Sukar mencari pilihan yang tepat . Sangat sensit! jika dan tahap cemburu yang minima.Mudah meluahkan kata cinta pada sesiapa yang berkenan. >- Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12 . Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.


September  
Bersopan dalam hubungan  bertolak ansur terhadap pasangan. Suka mengkritik pasangan .Sangat prihatin terhadap pasangan ..Sangat sensitif dan emosi .Pandai memahami pasangan .Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan .Amat memilih pasangan . Sukar melupakan sekiranya hati terluka. .Mudah simpati dengan perasaam dan masalah pasangan.. Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11


Oktober
 Amat suka berkomunikasi dengan pasangan. Suka disayangi dan menyayangi pasangan. Sopan terhadap pasangan. Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan. Mudah terluka hati sekiranya pasangan ada melakukan kesalahan terhadapnya. Sukar menerima pandangan pasangan. Emosi yang mudah terusik. Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.  Cemburu dan terlalu cemburu. Romantik Memahami pasangan. .Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9,10,12.  Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.


November 
Banyak helah dalam menghadapi pasangan.  Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan. Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.  Degil dan engkar dengan pasangan. Tidak suka dikongkong oleh pasangan.  Mudah ambil berat terhadap pasangan. Tidak menghargai perhubungan. Sambil lewa dalam perhubungan. Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung. Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan. Kurang bersama dengan pasangan. Pasangan Ideal: 4, 7


Disember 
Pemurah terhadap perhubungan .Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama..Tergesa-gesa dalam perhubungan. Suka didampingi oleh pasangan.. Benci dikongkong.. Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki) .Suka mempengaruhi pasangan .Curang dalam percintaan.. Kurang berkerjasama dengan pasangan..Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru. Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan. Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.


AdeR yanG BTUl X??? kalO ader,,
guNAkaN KEaraH KEbaiKkan ...
jdikaN ia pnDUan =)  
yAng x bEk tu,tinggALkan laH (",)
moGA BERBahaGIA ~~insyaALLAH kbahgiaan milik kita semua ....



sangat-sangat tiraMISSu mirM0...=(


Wednesday, 22 June 2011

8 pEtanDA DiA adaLAh JOd0H kiTEr ^_^



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM....
assalamualaikum,,,apa khabar semua...harap sentisa sehat dibawah payung rahmat ALLAH...
hari nie,,tiey ader sumthing nk share..juz for fun...
hanya untuk sekadar bahan bacaan di alam maya ini....
berkaitan dengan jodoh,...satu topik yang mana menjadi topik feveret tiey...
haaaa,,nie juga sbb why owg kata tiey nie jenis JIWA ...hahahahha...
yup...saya mmg jiwa...jiwa haluss yg sentimental + romantisss....uweeeekkkk =P ...
Jom,,sama2 kita baca..
Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa sidia jodoh (soulmate) kita atau bukan?
Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu! 
Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan, adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!
Petanda 3
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu..Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu... 
Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.
Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah?
Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu?
Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya... 
Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa bererti  dia sudah siap menerima kamu seadanya..
Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu  tentang kelemahan dan kekurangannya...
Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!
Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan! Apakah kelapan² petanda di atas telah kamu temukan padanya?

Manusia Hawa diciptakan dari rusuk manusia Adam,
bukan dari kepalanya untuk dijunjung diatasnya, bukan pula dari kakinya untuk dijadikan alasnya, tetapi disisnya untuk dijadikan teman hidupnya, dekat pada lengannya utk dilindungi & dekat dihatinya untuk dicintai..
Ini hanya cebisan tulisan sahaja,,,aper yang penting,,,berdoalah agar kita temui kebahagiaan...tiey suka guna ayat nie...
"Percaya pada kuasa doa"...ALLAH pasti mendengarnya...
 KERANA ALLAH ITU MAHA  MENDENGAR ...subhanallah
Bagi yang sedang bercinta,,,selamat bercinta..dan untuk dri sendri juga..=)..
.Moga perhubungan semua direstui kelurga dan mendapat sijil halal (nikah) drp ALLAH...=)..
"Ya ALLAH ,,kekalkanlah kasih sayang antara kami dan halalkan hbungan kami.."..amin...
dan bagi yang masih belum menemui pasangan,,insyaALLAH,,,pasti ader...
kerana ALLAH telah merancang yang terbaik untuk anda...
kalau berhajat,,,bacalah surah al-Baqarah ayat 126
dan surah al-Maidah agar tidak tersalah buat pilihan dalam apa jua plihan dalam kehidupan kita..
apa yang baik,,datang dari ALLAH,,
apa yang buruk adalah lelemahan diri tiey sendiri....
wallahualam...


sAnGAt tiraMISSu miRm0 ^_^

wiNdu nyEm sayEr =(



sedih sangat...
mcam berada di dalam istana di kota sarang semut...tanpa sang semut lain..
harapnya magic muncul hari ni, (22/6/11), tapi tetap x dew...sabar lah yer..^_^
da seminggu menunggu serbuk magic tapi serbuk tu berterbangan kearah lain kowt....
ditiup angin pntai kowt .al-maklumlah dkat dgn pntai kan...huhuhuhuhuh...

sebakkk sangat...
bila duk sowang2 camni ,bukak folder gmbar2 sem2 lepas,,
edit2 gambar biar nmpak suci,mulus cikit,,.hahahhahah
bila ingat balik knangan selama 3 thun dengan kawan2,,,mmg sebak...

sangat sedihh...
bila terkenangkan mirmo..
sminggu di kepulauan penyu ni macam x dew pape..
ingat kan dapat r tempias serbuk magic mirmo ckit...
tapi nehi hei..(hindustani)... hahahhahahahha...

sangat sebakk....
bila teringatkan mirmo..
hurm,,tp bila fikir balik,,
ader baiknya dduk kt cni..=) 

dapat nikmati keindahan berseorangan di kepulauan penyu nie...
gpon,,nie lar last nk duk kat pulau penyu ni,,di dalam istana petak empat ni,,
yang terletak di  di kota sarang semut ni..hahahhahahhah ,,
sbb mirmo saya sibuk dengan training nyer,,kelas ag,,
x pew mirmo,,mirmo settlekan yg pnting dlu yer..^_^ 
ader masa,nunty kita sama2 tabur serbuk magic kita erk... 
sedang berusaha untuk memujuk diri sendiri
x smpai 4 minit,,terpujuk suda...
x pndai nk mrajuk,,bkn mirm0 pjuk pom..hakahakahak....


mirmo,tiraMiSSu sangat2...
=(


Tuesday, 21 June 2011

MaGiC..,,aDam & haWa



Istilah magic merujuk kepada keajaiban. Adam mewakili kaum lelaki. Begitu juga dengan Hawa yang mewakili kaum perempuan.Adam juga nama seorang seorang nabi, manusia pertama ciptaan ALLAH. Begitu juga dengan Hawa,wanita pertama ciptaan ALLAH untuk nabi Adam AS..Sebutan namanya mampu mengetarkan jiwa seorang Hawa yang diciptakan untuk Adamnya. Sama macam saya.Bila terdengar orang sebut nama dia,(mirmo saya) bergetar jantung den neh. Percayalah, wujudnya Hawa untuk Adam,seperti mana wujudnya saya untuk awak…wheeeeeee…Bagi saya inilah yang dikatakan magic…Meh saya bercerita dengan panjang lebar lagi tentang magic ni…

Dalam kewujudan itu tercipta satu kuasa magic yang owang panggil cinta yang tiada tandingan. Sanggup meninggalkan nikmat hidup di syurgawi lantaran desakan si pencinta. Dicampak ke bumi, bertemu semula selepas beratus-ratus tahun lamanya terpisah. Ya, memang mereka ditakdirkan bersama hanya kerana Cinta. Tetapi, apa itu cinta? Bagi saya ia cukup mudah,,magic lah…Hurm,,Tidak ada sesiapa yang mampu melarikan diri daripadanyakan???.You can run but you cannot hide! Love is not something that you can avoid. It’s human nature to fall in love kan ?? Sometimes it comes when you least expected it. Bagi saya dan mereka yang seangkatan dengan saya,simple,,satu perkataan jer ,,,magic…meh saya sedapkan ayat lagi,,Hidup saya bertukar jadi magic bila saya dapat mirmo secomel awak by =)

Dua  pemerintah empayar Rom jatuh cinta pada seorang wanita yang sama. Cleopatra; nama wanita yang gah di eranya. Kerana cinta juga dia sanggup mengorbankan nyawa.Inilah cinta bawa keakhiran selamanya (tak elok camtu kan,kit kena balik kepada ajaran islam ) Si Mat saleh pulak suka sebut ayat ni “Love is blind ”..mungkin jugak…tapi saya tak  tahu kat mana blind nyer….bagi saya ia tetap magic ,bila  menjadi remaja yang dewasa,,pastu umur sweetsweet 20,,,I found my magic and it  just like a light…harap2 nye light ini akan bawa saya menuju ke jalan ALLAH…amin YA RABBI…haaaa…Kowang mesti da lama jumpa light kowang kan????Bagi yang masih mencari2 light tu,,ingatlah,,there’s still a light for us (“,) ( bukan setakat light kowt tapi flight terus yang dapat kalo kita SABAR dan menggunakan sifir mudah ini ; USAHA+DOA+TAWAKKAL......

Orang kata, perasaan falling in love ini memang magic..Dat why i luv magic too…Ingat pulak saya masa zaman muda2 dulu. Owang kampung saya kata, Luv at the first sight..feewwiittt...Masa tu kami kat tapak pesta konvo university kami (salah satu IPTA kat malaysia neyh) Masa tu dye langsung x pandang saya,,dalam hati,, “YA ALLAH,,,sombong nyew mamat ni,,da lar perasan”….memang saya nak kenal “adam” ni tapi saya malu.X pasal-pasal owang kata perigi cari timba…so,,buat x tau dah lar…Ramai lagi lelaki kat luar sana (kira ayat pasrah dan sadis ni kan) ..Tapi bila hati dah kata berkenan ni payah kan.(tok sah duk tipu kakak lar,,kakak pown tau) Sini ada tips, BERDOALAH, MINTAK DENGAN ALLAH..MOGA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN DAN PERMINTAAN KITA…AMIN YA ALLAH…(p/s: kalau tau nama si dia,better sebut tapi kalau dye tu pakwe,or makwe owang,x payah lar..Sebut nama owang lain yang single)

                                                      **************

Bulan berganti,hari bertukar bersilih ganti..Nak jadikan magic nyew, setahun selepas tu,,kami jumpa sebab memang ada kerja dan saya memerlukan pertolongan “adam” saya neh…X sangka jugak dapat kenal mamat ni…heeeee (senyuman nakal)…saya ingat lagi,,23 April 20** .Kalo orang yang feeling tahap PhD,,mereka akan mengatakan,,di saat terlihat wajahnya,jantung bagai terhenti seketika. Perut mula rasa memulas-mulas. Air peluh mula bercucuran di muka. Semua jadi serba tak kena. Jelingan matanya sudah cukup untuk membuatkan kamu rasa seperti melayang-layang dihembus angin walaupun ketika itu tidak ada angin pun yang bertiup. hahahhahah…Saya pown experienced macam tu kew???Ader lar jugak sikit2 tp  control ayu. Dalam hati ni tsunami, catrina semua dah jadi dah ..Saya teringat kat satu buku yang saya baca pernah tulis “If someone makes your heart bonding, then you are in love!” ….Taaddaaa….Magic kan????

Maybe ramai pasangan yang kat luar sana suka cerita mat saleh kan…Tapi saya dan dia suka cerita hindustan….Kami sama-sama layan cerita Hindustan..Yang hari2 saya tengok, adalah I hate luv story, (cerita latest bagi tahun ni,tahun artikel ini ditulis),,tapi sekarang,,I like luv story because of u by… =) Inilah magic cinta kot..Magic bila saya dapat mirmo secomel awak by..

Magic bila wanita jadi lebih berani kerana lelaki. Magic bila wanita menjadi lebih daring dan adventureous kerana lelaki. Wanita menjadi seorang wanita juga kerana lelaki. Wanita adalah ibu, isteri,  kakak, adik, makcik dan nenek kepada seorang lelaki. Sahabat lelaki juga wanita. Inilah yang dikatakan magic…Di sebalik kejayaan seorang lelaki, berdirinya seorang wanita.lagi magic kan?? See. Kedua-duanya saling memerlukan. Jangan cuba diubah hukum alam ini. Jangan dicabar ketentuan tuhan. Kepada kaum Adam, jadilah seorang lelaki. Insan yang bergelar khalifah, pemimpin, ketua keluarga, suami, ayah, kekasih, dan juga sahabat kepada seorang wanita. Kerana hawa memerlukan adam  di dalam hidupnya seperti saya memerlukan “mirmo” untuk menjadikan hidup saya magic.Antara kisah cinta Adam dan Hawa, Romeo dan Juliet, Suami dan isteri, Pari2 kecil Mirmo dan Mirma,Kanda dan Dinda,Papa dan Mama, By dan Sayang,,,semuanya adalah MAGIC…

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM, YA ALLAH KEKALKANLAH KASIH SAYANG INI ANTARA KAMI….SATUKANLAH DUA HATI ANTARA KAMI, RESTUILAH KAMI,BERKATILAH HUBUNGAN KAMI INI UNTUK SELAMA-LAMANYA.AMIN YA ALLAH…

~~MoGA BERBahaGIA sEmUa ~~
insyaALLAH kbahgiaan milik kita semua


tiraMISSu miRm0 
=(

Saturday, 18 June 2011

Ia adaLAh HarI-haRI saYa...





tiap hari adalah impian bagi saya 
tiap hari adalah harapan baru bagi saya
tiap hari adalah azam baru bagi saya
tiap hari adalah kegembiraan bagi saya 
tiap hari adalah matlamat bagi saya 

saya gembira dengan hidup saya 
saya bahagia dengan persekitaran saya
saya ceria dengan situasi saya
saya berbangga dengan keadaan saya

awak menggembirakan hidup saya 
awak membahagiakan persekitaran saya 
awak menceriakan situasi saya 
awak membanggakan saya 

tiap hari saya berniat
tiap hari saya meminta hajat
tiap hari saya berdoa
tiap hari saya impikan ia...

saya impikan kehidupan yang tenang
saya impikan kebahagiaan yang abadi
saya impikan kejayaan yang hakiki
saya impikan kesenangan yang halal
saya impikan kemewahan kasih sayang

hanya daripada mereka yang ikhlas... 
mereka sebagai kawan saya
mereka yang halal bagi saya 
iaitu keluarga besar saya..
dan
daripada si dia yang amat menyintai saya 
iaitu mirmo untuk dunia dan akhirat saya 


terima kasih mirmO..
saya amat merindui awak...
saya amat menyayangi awak ...


YA ALLAH,,
JIKA DIA MILIKKU,SATUKANLAH HATI KAMI,, 
YA ALLAH,,JIKA HATIKU MILIKNYA,
DEKATKAN HATIKU KPDNYA SMPAI AKHIR HAYATKU,, 
YA ALLAH,,JIKA TELAH TERTULIS DIA BUKAN MILIKKU,,
JAUHKAN KAMI DGN CARA PLING HALUS 
AGAR KAMI DAPAT MNERIMA TAKDIR INI DENGAN TERBUKA...
YA ALLAH,,JIKA TELAH TERTULIS DIA JODOHKU,
AKU BERSYUKUR DAN RELA MENJADI PENDAMPINGNYA UNTUK SEUMUR HDUPKU KERANA AKU AMAT MENYAYANGINYA..
ALHAMDULILLAH UNTUK ATURAN INDAH INI 
 IKATLAH KAMI DENGAN JODOHMU, 
SATUKANLAH KAMI DENGAN HBUNGAN HALAL DARI MU 
 YA ALLAH,,
KUATKANLAH DUA HATI KECIL HAMBA MU YANG LEMAH INI...
AMIN YA RABBI


 tiraMISSu MIrm0  ^_^







Thursday, 16 June 2011

keNAngaN tERindaH bERsaMa ...




hukhukhukhukhuk...
salam semua kengkawan...sebaknya tyme meng_update blog ni..=(
smlam,15 JUN 2011,kmi pljar nursing thun akhir uniSZA dah seat exam LJM (lmbga jrurawat mlysia) untuk mmbenarkan kmi bekerja sebagai seorang staf nurse.ini brmkna da 3 thun kami bersama..phit manis bersama kowang smua ttap tiey akan kenang...
...ALHAMDULILLAH,,kmi dapat jwab dgn smpurna...YA ALLAH, berjyakan lah kami semua 30 0rg pljar dalam exam ni dan permudahkanlah urusan dunia akhrat kami...amin YA ALLAH.
hukhukhukhukh....
siyes sedeyh..

=(    =(   =(   =(

lpas abes LJM,,kmi ke eurO park kat shahbndar...tp blum tu,,kmi ke TER dlu..
(hjat nk main Bowling p pnuh,tp sempat jer kami pose maut kat ctu)...



bersama owang kuat umah kami..NAA atau nama penuh natrah....^_^
bju kami sama kan???
wrna jer lain ...


x kira tmpat,,kmi mmag suka pose...
dari kiri:anis,teha,jieha,naa,aja,eton dan tiey tiraMISSu 
yg kefrusan coz x dapat menn bowling...
~sabow2.. ~


gmbar nie sgaja dikelabukan..nmpk real ckit...
~ia adalah kenangan indah~



cam dalam jel..mona trutamanya..hahahhhahahha =)



penutup di TER...
.....tiey_tiraMISSu wif naa

kamI ank beranak wat plan kdua..heehehhe..
kmi g kat astaka p penuh jgak..grrrrrr...sabow lagi....
so,,kmi lepak2 kat bndor..nk tercbut kaki gamaknyer..mmg lenguh..nsib baik r kmi ni smua misi...tau r ckit cara nk atasi rsa x selesa nim..=)
sementara menunggu mlam ,,menanti U24 bkak,,kmi singgah kat warung pak jabit...
alaaa,,x knal pak jabit???? bkn dalamm ctew zombi tu..nie pak jabit ni baik..
.muka x brubah-ubah..maintain jer tau..hahahhahahha
muka dye ader..dye sempat pose ngan jieha...






 maaf jieha,,tiey dop taw bakpow gmbr nie jd terbalik.dan x twu cmner jd x dew kaler bckground...
dush~dush~dush~


belok belah kiri lak erk??
x pew r ..exercises urat tekok tuh blakow deyh....
mereke yg sangat suka dengan masakan pak jabit trutamnya MONA...
jgn marah mona..kirim salam kat pak jabit yer..jgn lupa mintx resepi nunty wat balik sarawak yer..=)


dari kiri; mona (mnantu pak jabit), angah,barizah dengan jieha...

 JENG JENG JENG
EURO PARK,,KAMI DATANGGGG


lpas siap smyang magrib kat msajid putih kat bandar,,kmi g U24 menaiki BAS TUNJA....
 mmg masyukkk....wheeeeeeeeee..
jelas tekanan berada di kota sarang semut hilang mlam nie...hahahhahhh...
geng penakowt neyh...kami tggu bdak2 nie naik buai maut..mmg maut...
masa nie,,tiey,jiha,mona,eton,naa,uma,dgn aja 
duk gelepar sakit perut ngilai tgok bdak2 nie naik buai maut....mmg maut lah.dasyattt sangat..
fuhhhh....


nie muka tenang neyh..dang ag pose tuh...
arr,msa nie bleyh ar koya owk...
pasnie tau ar sek2 mu...
=)


nie tyme x leyh blah...masa nie,,kmi yg kat luar duk ngilai tgok muka bdak2 nie..hahahahhaha..
aduiiii...,,x larat nk suke weyh..nk pecoh pwut...
hahahhahahahahhahahh...trun2 tu,,,muka biru sowang2...hahahhha..tau takowt...nseb kta x main kan????
duk dalam nie mmg hilang stress,,,tp stress gak kowt..duit bnyak abes..byang r,nk masuk dah 4 ringgit,nk main ag..umah antu,RM 10,buai maut RM 6,kreto blago powm RM 6...tokey euro park nie mmng kaya lah...kalah tokey balak kali nieh..hahahahahhh
pastu kami g umah antu..owang putih panggil haunted castle..eeeeeee....maaf lah...hahahahha..
si aja beria ajk tiey masuk..hohohohohoh..silap owang r aja kalo aja ajk tiey...huhuh
"tiey nk naik dgn mirmo jer"


pmandangan depan...seram weyh...
biar ar tiey dop naik powmmmm....
nk naik dengan mirmo jer...^_^


sek2 berani r neyh????hahahhahaha...confident tuh..!!!
mona depan sekali diikuti oleh naa ,jiha,,kaka,ika ,barizah...aja manow???
ilang keno culik ko antu dah kow?????


muka rileks ag neyh..lpas tue,,
pucat lesi muka sowang2....
lucu sangat2...
=)
mainan nie,,tiey dop taw r owang panggil gapo..
tp tiey dengan aja panggil kreto belago..
mmg belago sungguh arh mlm tu...
byang arh hop x dop lesen bwak kreta,,mjur dok kluar lndasan jah..
=)
nie tiga owang anak dara yang ceria gak neyh...tieha,,fit dgn angah...
diowunk x msuk U24 tp g jlan2 kat sekitar shahbndar smntara mnunggu kami yang ceria kat dalam sna nuh...


kak tieha ,,lawa pose tuh..!!!

nie mantan presiden NSC kami..fitriyah atau nma glamour dye fit..
=)


dan nie angah atau nma sbnar,afina...yg berwajah ceria jer..
sbb dye kata mama dgn abah mai jmput nk blik penang
=)

IA ADALAH SEBUAH KENANGAN YANG TAKKAN DILUPAKAN...



tiey akan mrindui detik2 ini..
kalo tiey ader wat silap,,tiey mintx maaf smua deyh...
=(

akn mrindui saat ini...,,saat bersama kalian..
=(


akan mengingati perjalanan cerita ke U24
=(


akann windu minit2 pose koya ngan kowunk smua...
=(


 kawan-kawan,ingat lagi dop tyme ni
tyme kta wat suprise besday party
tyme g main kat pntai rmai2
tyme melaram masa anual dinner
tyme main teka-teki nakal dalam kelas
tyme masam2 muka stu sma lain
tyme tengok ctew antu rmai2
tyme masak tomyam,kari,dan sgala jenis msakan
periuk elektrik hop kecik tuek tuh
(kalo jen tau,mmg kena parok arh)
dan smua tyme bersama...




kawan-kawan,
mgkin payah untuk kita berkumpul sekelas ..
30 0wang mcm 3 tahun lepas kan..
dalam sebuah blik sejuk tu petak empat tu..
kawan-kawan,
mgkin payah kta nk dduk makan sama2,
kat cafe jentayu kan,
mkan kat cafe,,brbuka puasa sama2 kan 
smbil bual2 ngilai kuat2 
terutmnya bila tiey dgr kak teah ngilai...
 
kawan-kawan,
mgkin payah kta nk tidur sama2 ,
tyme praktikl kat HUSM,besut 
smbil peluk bear msing2,
smbil saling bercerita masalah dengan pakwe masing2..
kawan-kawan,
KENANGAN TERINDAH BEERSAMA KOWANG MMANG MASYUKK...
AKAN DIKENANG SAMPAI MATI...


bersama prof madya yg sangat kami kagumi
terima kasih Dr ats smua motivasi dann tnjuk ajar 


nie bla tyme dan ketika menakalkan dri di dalam lab
dari kiri:fit,tiey_tiraMISSu ,ika dengan naa..
hahahhahahahha..habes patung2 kat lab kna kat kta...
nie plak tyme anual dinner,..
jangok2 sowang2 ank dara neyhh...
cam putri ader,cam cinderella ader..
macam2 ader..plih nk yg mner yer..
haahahahahhahah..
 =)

sungguh,,
Ia adalah sesuatu yang sangat indah..
bertemu kalian semua adalah perkara paling indah dalam hidup...
terima kasih kawan atas smua selama 3 tahun ini....tiey akan merindui kalian semua...maafkan jika ader terbuat salah,,terkasar bahasa...hukhuhkhuhkuhkh

=(  =(  =(  =(

bak kata naa"kito jange baloh deyh".
tiey akan mengingati kowang smua sampai bila2..harapnya hbungan ini sampai ke akhirnya...



salam sayang TiraMISSu_mirM0...